петак, 7. децембар 2012.

EswingCumbiaSocaBashmentBrega i dzema jedna tegla...


Nema nista od planiranih pank postova ove nedelje, ne vredi, ode sve u kurac, opet sam odlutao na sto sedamnestu stranu, opet ode mozak ko zna gde. A razlog za to je sto vec evo dva, tri dana preslusavam neke mikseve po ovom novom saundklaudu (koji mi se sve vise dopada) i ne mogu verujem koliko su neki od njih dobri. U stvari, toliko su dobri da bih voleo da imam tri slobodna dana (koje nemam) da preslusam sve sto bih zeleo, na miru i sa paznjom. Neki od njih su dobri, a neki su STVARNO MNOGO DOBRI i stvarno bi bila velika steta da ih ne poslusate ako ste ljubitelj ovih zanrova kojima cemo se veceras baviti. Cak i ako niste, nikad nije kasno da postanete, posto se veceras jebavamo sa svim i svacim, jedan special selection mixtape edition sastavljen od sve one divne muzike koja bas i nije popularna po beogradskim klubovima, barovima i rupama. Koga zabole za to, jebe nam se za ukuse sirokih masa, ovo je materijal za muzicke sladokusce a ne za svakojake konzumente djubreta koje se plasira sa svih strana. Dobro, sad kad smo razjasnili i to da krenemo sa programom. Prvi miks za veceras je nastavak onoga sto vam se kako vidim jako svidelo pre neki dan, a to je Tecno Brega, Brazilski elektronski tresh fenomen koji polako ali sigurno siri svoju fan bazu i van Brazila. Slusali ste DJ UMB-a i njegov miks posvecen DJ Cremoso-u kao uvod u Brega pricu a evo i njegovog novog miksa na kome ce nas upoznati sa jos nekim stvaraocima ovoga pravca. Tu su izmedju ostalih Banda Ou, DJ Waldo Squash, Jaloo, Joao Brasil i mnogi drugi. Jedan poduzi miks od nekih sat i po vremena na kome mozete cuti razne edite nekih poznatih pop hitova, kao i gomilu originalnih Tecno Brega stvari, sve u svemu jako veselo i egzoticno i materijal koji ce vam zagarantovano izmamiti osmeh na lice. Da ne pricamo mnogo, posto danas ima bas svega i svacega ovde, nego da krenemo sa dobrom zikom. Idemo, DJ UMB i nova Tecno Brega for ya all,opustite se i uzivajte!!!





To je bio prvi miks od pet mikseva koji smo vam spremili danas, idemo dalje posto je jos dosta posla pred nama, i iz Brazila se selimo direktno na Karibe, ali ne samo na Jamajku kako ste navikli, vec i na okolna ostrva. Na Jamajci se fura reggae i dancehall zvuk, i to ste podosta slusali na ovome blogu, ali na Barbadosu, Trinidadu, Devicanskim ostrvima i komsiluku zvuk broj jedan je uvek bila Soca, koja mi je oduvek bila jako draga i samim tim nepravedno zapostavljena na ovome blogu. Zato je tu veliki mag progresivnog soca zvuka da malo ispravi stvar. U pitanju je veliki Poirier, covek koji vazi za jednog od najuticajnijih producenata ovoga zvuka van Karibskih ostrva, dolazi nam direktno iz Montreala i vec par godina u nazad promovise ovaj zvuk sirom sveta. Otuda i ovaj novi miks, sastavljen od najekskluzivnijih Soca riddim-a i edita i na kome mozete cuti ljude poput Lil Ric-a, Skinny Fabulous-a, Machel Montano-a i ostalih ljudi koji vladaju ovom scenom. Vrlo brz, veseli ritam je ono sto je glavna odlika Soca zvuka pa vam ne preostaje nista nego da navucete triko i stavite znojnicu na glavu i date mu ga po lomljenju kukova i znojenju guzova. Miks broj dva, Poirier i Soca Dat mix, poslusajte pa idemo dalje....




Jos jedan zvuk je vrlo nepravedno izostavljen vec duze vreme na ovim stranicama, skoro da ga uopste nije ni bilo i to je svakako velika steta. Radi se o jednom od najzanimljivijih i najpozitivnijih house pravaca a to je Electro Swing. Meni licno jedan od omiljenih elektronskih zanrova iz prostog razloga sto je to u stvari moderna, elektronska verzija dobrog, starog swing zvuka koji ja toliko volim (jel ima nesto sto ja ne volim?) i savrsen zvuk za nocni provod, ako mene pitate naravno. Definitivno najaktivniji na ovome polju kod nas su elektronski duo Nina Pearl iliti bracni par Popovic, ali nisu oni na programu danas. Ne, jos jedan covek se pomalo bavi miksovanjem ovih zajebancija, a to je moj drugar i partner u zlocinu, Nenad Matijevic Marsa. On je pre neki dan izbacio ovaj predobri Electro Swing miks na kome je, rekao bih, objasnio kako to treba da se radi. Jebi ga, ispasce da samo guram ove svoje, ali poslusajte miks i shvaticete da to bas i nije bez razloga. Nista, pustaj plej i uzivaj!!!





E sad, ova tri miksa koja ste mogli cuti gore su novi, novcijati i totalno ekskluzvni a evo i jednog malo starijeg miksa od pre par meseci koji definitivno zasluzuje da se nadje na ovoj listi, ako ne i da dobije zaseban post samo za sebe. Radi se o miksu za koji je zasluzan veliki, veliki DJ i Selakta Heatwave iz Londona, koga najbolje znate kao kralja engleske dancehall-bashment scene, koji je on izbacio povodom proslave 50 godina Jamajkanske nezavisnosti. Miks je one of the kind i pravo malo umetnicko-istorijsko remek delo posto je u 73 minuta, koliko miks traje, Heatwave hronoloskim redom proslavio 50 godina Jamajkanskog zvuka, pocevsi od ska muzike, preko rocksteady zvuka, roots reggae-a, dub-a, digital dub-a, ranog dancehall-a, modernog dancehall-a, ragga jungle-a, bashment-a, stigao do grime-a i najmodernijih ritmova inspirisanih Jamajkanskom kulturom i zvukom. Sve u svemu, tacno 83 legendarne numere koje su definisale ovaj zanr. Ovo je miks godine ako mene pitate i obavezno stivo za sve one koji sebe nazivaju postovaocima Jamajkanskog kulturnog nasledja. Obavezno poslusajte, naucicete svasta, pa da ne cekamo dugo, 5 Million Rewinds (kako se ovaj miks zove) krece upravo sada. Pull It Down Selecta!!!

 


Eto tako kaze Heatwave i ostali ucesnici ovog danasnjeg top kvaliti mikstejp pregleda. Presli smo pola zemaljske kugle u ovom izdanju, krenuli smo iz Brazila, preko Kariba, Londona, cak i Mirjeva, i napravili pun krug posto se na nasem zadnjem miksu koji cemo danas predstaviti opet vracamo u Juznu Ameriku. Ovoga puta ne u Brazil, vec u Argentinu, u Buenos Aires tacnije, gde se nalazi sediste ZZK records-a, zasigurno najace i najpoznatije izdavacke kuce koja se bavi Electro ili Nueva Cumbia zvukom. Oni ovih dana izdaju svoju kompilaciju The Future Sound of Buenos Aires na duplom vinilu i CD-u. U to ime, jedan od njihovih najstarijih i najpoznatijih clanova, gospodin Villa Diamante je izdao ovaj simpaticni miksic sa numerama sa te kompilacije. Izvodjaci su sve nasi dobri i stari drugari, koje smo vec pominjali ovde u vise navrata, izmedju ostalih meni omiljeni Fauna, Frikstailers, Dengue Dengue Dengue, kao i sam Villa Diamante. Totalna ludnica i fantastican miks, savrsen za kraj ove danasnje liste. Nadam se da ste zadovoljni mojim izborom, ako niste jebiga bas, bice bolje drugi put. Mada, od ovog danas nema bolje, al kakogod, ko vole nek izvole, ko ne vole nek slusa sta vole, mene bas zabole. Nista, Cumbia za kraj, uzivajte pa se gledamo sutra, prekosutra. Vozdra, nema vise....


Нема коментара:

Постави коментар