четвртак, 27. децембар 2012.

Novogodisnji Tropiketici!!!



Prsti, prsti bela staza, jebu deca deda mraza...
I tako. Novogodisnja ludnica upravo traje, pokloni se kupuju, ljudi su srecni i mirni, deca se raduju (dok jebu deda mraza) i sve super i sve strava. U realnom zivotu to otprilike znaci duple radne smene za sve zaposlene sa osnovnom i srednjom strucnom smenom, kao i za one sa visom i visokom, svi negde jure, cimaju se, najveci smekeri iz sestog, sedmog razreda neke lokalne osnovne vam bacaju neke widow makere pod noge (zlo vam se smeju, psuju vas i pale), raste rizik od srcanih bolesti zbog ruske i praseta a devojka, supruga, najbolji drugar, neki lik sto vas zove kad ne zna sta ce za novu i svi ostali vas cimaju gde cete da ih vodite za docek a vas boli kurac i samo cekate da odete negde i userete se od alkohola, droge ili bilo cega slicnog i da po mogucnosti ne radite prvog. Mada, necu da kenjam, kad sam bio mali voleo sam sve to, euforiju, zajebanciju, dobri crtaci i filmovi na telki, spavanje posle dvanest i sve te lepe stvari. I petarde svih vrsta, to najvise od svega, to me nije pustilo ni dan danas iako je zadnjih godina datum pomeren na Bozic kada sa burazerima, svecama i sa ovim najmladjim narastajima pravimo haos po selu. To otprilike izgleda OVAKO!. To sam na zalost stvarno ja i horde zla, snimak i ludlo komentari moj desetogodisnji nenormalni bratanac Dragi hardkor huligan, sve u svemu, siguran sam da nas se komsija setio ove godine kada je padala kisa (ovo je samo jedan od trista pogodaka!). Nista, sretna komsi nova, sretna vama sretna svima a evo i sta smo vam lepo metuli pod jelku. U stvari, metuli pod palmu posto se veceras bavimo svom onom novom tropikAL elektronikom koju su neki carevi podelili sa svojim fanovima usred svih ovih praznika. Znaci veceras jedan malo veci vrlo, vrlo specijalni post za citaoce muzke za iglu, neka odlicna besplatna zika sa bukvalno svih strana sveta, sve i svasta, sve mnogo dobro pa da krenemo. Za pocetak jedna fantasticna numera savrsena za ovo raspolozenje, totalno tropikalno pumpanje i opsta ludnica. Jedan od najboljih denchall izvodjaca (uslovno receno) novije generacije, MR Vegas u remiksu vodecih tropikal bogova So Shifty-ja i Switch-eve zamene u Major Lazer-u, gospodina Walshy Fire-a. I to kakvom remiksu, jedna vokalna i jedna tzv. chopped verzija, nikad bolje, nikad ludje i obe na besplatnom download-u. Da ne davimo, Let the games Begin!!!








Nista, Mr Vegas za zagrejavanje a sada malo pravih poslastica za sve vas. Provalili ste kakvom cemo se muzikom baviti veceras, i kojom se muzikom bavimo inace iz prve numere. Elektro-tropi-tripi-geto zvuk je ono sto nas zanima i zato se neprestano krecemo po raznim svetskim geto destinacijama, ali jedni od retkih pravih kraljeva i pravih inovatora ovog, ili bolje reci ovih pravaca zive bas u ovom nasem raspalom getu. To su nadaleko cuveni majstori svemirske kalafonije i futuristickog ganferizma, gospoda Uce I Neki Stranac, sirom planete znani kao Shazalakazoo. Definitivno predvodnici jednog odredjenog i po meni retko iskrenog i pravog Srpskog novog talasa, slobodno to mogu reci, posto ja ne jebem ni ove B92, ni Bigz, ni Jelen top 10, mada stvarno necu da generalizujem nista, uvek se nadje nesto dobro, ali ovo je nesto sto stvarno volim da slusam i pratim. Ovde se to vrlo ekipno prati i slusa, ali preko je situacija totalno drugacija i najbolji dokaz za to je ovaj odlicni EP koji je dobri UMB sa generacije Bass izdao ili bolje reci poklonio za (onaj drugi) bozic svojim citaocima sirom sveta. Radi se o remix EP-ju upravo nekih Shazalakazoo numera, novih i starih iza koga stoji vrlo zavidna i vrlo zajebanih tropikal ekipa sa svih strana sveta. Znaci Majka Srbija, Peru, Maroko, Madjarska, Kolumbija, Argentina, Bosna, Hrvatska ili bolje reci CumbiaTrapDrumnBass8Bithardkormumba i naravno FolkStep mesavina. Mnogo, mnogo dobro. Ne casite casa, slusajte i skidajte. KOLJI Miroljube!!!!






Od Shazalakazu nema bolje, to je bilo za start, al ima jos svasta nesto bas lepo. Ovo ste mogli slusati pre dve, tri nedelje na ovom blogu u vidu privju miksa a evo veceras i celog dugo najvljivanog i dugo ocekivanog prvog oficijanog Favela Baile Funk meets (ovaj novi) TRAP zvuk albuma. Favela Trap je ime ovog izdanja (naci sve jasno) i za njega je zasluzan DJ Comrade (XAO Production). Kao sto rekoh, nije me nesto dugo drzala ova trap pomama koja je obelezila ovu 2012. godinu, al nije mi to nesto sad specijalno. Belci prave 808 bass, south rap bitove i te fore, ma nesto mi tu ne stima. Jednostavno mi to nije prirodno, ali kada se ovog zvuka dovate ovi Baile Funk favela brazincani prica dobija jednu sasvim novu dimenziju Savrsen saundtrek za ovu nju skul krimi omladinu iz Brazila ili bilo kog drugog dela sveta. Mnogo dobro, mnogo zajebano, prefurana produkcija, odlicni Brazilski balie funk i rap MC-jevi koji iskidase, kikovi, snerovi, basevi, sve sto treba stvarno. ODLICNO! ali na zalost mora se kupi, ne moz se skine al moze se slusa u celosti, sto ja radim vec danima. Evo ga ispod, UZIVAJTE!!!


 





I za kraj nesto stvarno specijalno i vrlo retko gde postovano ovih dana (a ja stvarno ne znam zasto posto je genijalno) i nesto cemu se ja obradovah kao pravom poklonu za novu godinu i nesto sto ce se slusa sigurno celu ovu sledecu. Rekoh da se ne navukoh preterano na ovaj novi Trap zvuk ove godine, ali na Tecno Brega tresh bitove svakako jesam i iskreno, malo me i brine koliko uzivam u ovim low fi budalastinama. Znaci, ostajemo u Brazilu ali se bavimo necim sasvim drugacijim, vec sam malo pisao (ako se to moze nazvati pisanjem) o ovoj novoj-staroj tropikalnoj ludnici koja polako zahvata svet. Ko je, sta je i kako zvuci Tecno Brega najbolje mozete nauciti ako slusate indi rok i mtv mjuzikk remikse misteriozne persone sa slike gore. Zaista, DJ Cremoso-vi remiksi se retko gde mogu naci, uglavnom ih mozete kupiti po tezgama na nekoj pijaci u Brazilu tako da nije ni cudo da te numere imaju kultni status kod svih DJ-eva koje ja volim da slusam, prvenstveno Danile Haaksman, UMB, Diplo i mnogi drugi. E pa to je bilo juce, danas je drugacije posto Cremoso, ko god bio izbaci svoj ogromni remiks pak sa cak 35 svojih nenormalno zaraznih i predobrih edita svega i svacega. Bukvalno. Od Ramones-a, Strokes-a, Radiohead-a, Nirvane pa do Lepog Gage, REM, Depeche Mode, Madone, Dire Straits-a, Oasis-a i bukvalno svega na sta prvo pomislite kada kazete MTV, VH1 ili bilo koji radio koji ne pusta narodnjake u Srbiji. Ja to ne slusam kad ne moram, previse je dobre muzike koju bih slusao kad bih imao vremena da slusam ta sranja, ali kad je DJ Cremoso u pitanju sve mi super i sve mi se svidja a u stvari muzika ono nidje veze. Apsolutna budalastina al do jaja, ako me razumete. Kako sve to zvuci poslusajte u Cremoso-vom editu Bonnie Tyler i totalnom pomracenju srca njenoga, a ako vam se svidi evo i linka za skidanje. Tako, videcemo se jos, al sretni praznici i to, uzivajte, budite dobri i ljubazni i djuskajte uz Tehno Bregu sto vise. Eto, aj zdravo ostajte....





2 коментара:

  1. Brate srećna ti nova godina i u sledećoj da rokaš ovako! Zdrav bio!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti Mojne legendo, i tebi sve najbolje i da u ovoj novoj docekamo i taj novi album. Best vishis to jour darling end ju, JAH BLESS!!!

    ОдговориИзбриши